ASPEKTA е медиен проект, чиято цел е да засили диалога между българската култура и пъстрото общество на Германия.

Същността на ASPEKTA е да представя както културния живот на Кьолн и околностите му на българската публика, така и ежедневието и културния живот на българите зад граница и в България.

ASPEKTA е в търсене на оригинални личности, събития и локации, но и на любопитни случки от ежедневието на двете народности. Чрез тях ASPEKTA информира, забавлява и подпомaга изграждането на положителен имидж на българското общество в Европа.

Екипът на ASPEKTA се състои от ентусиасти медиалисти, работещи в различни сфери на културата и изкуството: дизайн, фотография, журналистика, филология и история на изкуството.

Ана Бързакова

Ана Бързакова

Редактор

Живее от 2001 г. в Германия. Завършила медийни науки, немска и английска филология с магистърска степен в Кьолнския университет. От 2011 г. работи като редактор в издателство за принт- и онлайн-медии.

Павла Ралчева

Павла Ралчева

Редактор

От 2004 година живее в Германия. Завършила магистър по история на изкуството, испанска филология и теория на театъра, киното и телевизията в Кьолн.

Владислав Терзиев

Владислав Терзиев

Продукция

Живее от 2001 г. в Германия. Завършил магистър по славистика и социология в Кьолнския университет. Съосновател на фотостудио nonverbal | bildkommunikation.

Михаил Тодоров

Михаил Тодоров

Продукция

От 1999 г. живее в Германия, с дългогодишен опит в областта на принта и корпоративния дизайн. Съосновател на фотостудио nonverbal | bildkommunikation.

Иван Аршинков

Иван Аршинков

Автор

Студент по журналистика в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Завършил 91 Немска езикова гимназия в София. От 2018г. Живее в Кьолн.